ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Tradičně jako každým rokem koná se vždy na závěr bowlingové sezóny v Radavě v Ústí nad Orlicí závěrečný turnaj nejlepších hráčů jednotlivých soutěží, které v systému ústeckých lig Zdeněk Barvínek organizuje.

Z první ligy se zúčastnilo turnaje šest hráčů, z druhé ligy pět, ze třetí čtyři a tak dále až po šestou ligu s jedním zástupcem, který během sezóny dosáhl nejlepších výsledků. Potřebný počet hráčů doplnily tři nejlepší ženy, jež by se nekvalifikovaly. Střetnutí těch nejlepších, kteří se na Radavě schází, bývá vždy velikým bowlingovým zážitkem a průměry ze čtyř odehraných her tomu jenom nasvědčovaly.

Nejlepším hráčem tohoto turnaje a zároveň Ústecké první ligy se stal Rostislav Ondráček s průměrem 226 bodů. Za ním skončil veteránský šampion Petr Tomášek a na třetí místo se probojoval Pavel Černohous, který během sezóny vedl statistiky druhé ligy. Ovšem závěrečný turnaj nebyl pouze soubojem nejlepších hráčů, ale především vyhodnocením a předáním cen za celou sezónu jednotlivým týmům. V první lize to byl po vyrovnaných výkonech rodinný tým Kordoba, který tvoří Pavel Koráb a jeho synové Honza a Michal.