ČESKÁ TŘEBOVÁ – Není to tak dávno, co byl otevřen bike park v areálu Peklák v České Třebové, a už tu proběhl druhý ročník v downhill závodění na kolech. Tento pro mnohé nebezpečný sport je velice atraktivní, závodníci musí na trase zdolat množství překážek, přitom jediným kritériem je výsledný čas.

Letošní ročník mělo podobně jako Slopestyle v Ústí nad Orlicí problém s počasím v původním termínu, ale protože jsou účastníky především domácí jezdci z bližšího okolí, nebyl takový problém termín posunout na konec června. Na účasti se tato změna tolik nepodepsala, do závodu zasáhlo celkem 39 jezdců. Závodilo se ve třech kategoriích, Hardtail, Full Suspension a Ladies. Na závěr ještě pořadatelé připravili exhibiční soutěž ve skoku dalekém, u kterého platil před závody rekord něco přes dvacet metrů. Závod se jel s obměnou oproti loňskému roku. Místo dvou černých na pravé straně sjezdovky se jela jedna černá trasa napravo a jedna červená nalevo.

Každý závodník sjel obě trasy dvakrát a vždy mu byl započítán rychlejší čas. V součtu obou rychlejších časů nakonec vyhrál Aleš Rogozan na celoodpruženém kole, který zvítězil zároveň ve své kategorii. Nejrychlejší Hardtail byl Ondřej Machálek, který závodí stejně jako Rogozan za Koloshop team. Kategorii Ladies vyhrála jediná žena v závodním poli Lucie Šimečková z Peklák crew. Závěrečný skok byl nakonec překonán o neuvěřitelných pět metrů – vítězem se s 25metrovým skokem stal Filip Havlíček.