NĚMČICE – Tutéž sobotu, jako byl pořádán Vánoční běh okolo Zlatého pásku, proběhlo v Němčicích slavnostní vyhlášení celkových výsledků běžeckého seriálu ISCAREX CUP 2012. Ceny vítězům ve všech kategoriích od nejmladších žáků po veterány předával hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

V obou hlavních kategoriích – absolutní kategorie žen a absolutní kategorie mužů – vyhráli stejní běžci jako loni. Mezi muži byl nejlepší Michal Horáček z týmu ISCAREX a ženskou kategorii vyhrála Táňa Metelková z Týniště nad Orlicí. Zatímco Horáček byl také zároveň nejlepším v hlavní mužské kategorii A, celkově nejlepší žena nevyhrála svoji kategorii, protože měla na svém kontě méně startů. Jan Šimůnek z ISCAREXU objasnil, že pro přepočty bodů existují vzorce a výpočet celkového umístění má na starosti speciální software.

Součástí vyhlášení byly i ceny pro závodníky s absolutně nejvyšším počtem bodů a pro závodníky s nejvyšším počtem startů. Kromě toho každý závodník, který měl za sebou minimálně 12 závodů, dostal od organizátorů malý pamětní kalendář se svými fotografiemi z jednotlivých běhů. Sezóna krosových závodů tak skončila, ale ta nová odstartuje už na začátku ledna během na Andrlův Chlum.