ČESKÁ TŘEBOVÁ – V sobotu 6. října 2012 se v České Třebové, v lokalitě Podhorka, konal již 32. ročník speciálního závodu ve sportovní kynologii Třebovská stopa, kterou pořádá Základní kynologická organizace 143 Podhorka.

„Já jsem nikdy sám psa neměl, ale celý život psy venčím přátelům. S obrovskou chutí a potěšením. A přiznávám, že jsem v poslední době o koupi pejska uvažoval, nechci ale, aby trpěl, protože si nejsem úplně jistý, že bych na něho měl tolik času, kolik by si zasloužil,“ odpovídá na to, jaký je jeho vztah ke psům radní města Česká Třebová Josef Kopecký, který nad Třebovskou stopou převzal neoficielní záštitu.

Třebovská stopa je speciální stopařská soutěž s obrovskou tradicí, o čemž svědčí to, že letos se konala již po dvaatřicáté. A o její oblibě svědčí zase to, že mezi účastníky byli kynologové nejenom z okolí České Třebové, ale i z Náchoda, Jičína nebo Kolína. Celkem se na start postavilo 27 účastníků z celé republiky.

„Já myslím, že letošní ročník vyšel skutečně na jedničku, počasí pořadatelům přálo, výkony soutěžících byly bezvadné, jejich reakce na soutěž taktéž. Za všechno tedy patří řediteli závodu Zdeňkovi Najmanovi a celé ZKO Podhorka velký dík. Klobouk dolů,“ říká Kopecký.

No a jak to celé dopadlo? Na prvním místě v kategorii „A“ stopa a poslušnost podle ZM se umístila Radmila Nováková se psem Joy Švarcava ze Žamberka, kategorii „B“ stopa a poslušnost podle ZVV1 vyhrála Iveta Luňáčková s fenkou Peggy z Letohradu, vítězem kategorie „C“ speciální stopa a poslušnost dle ZVV2 se stal František Vanžura starší se psem Flashem Wizard Bull z Častolovic, v kategorii „D“ poslušnost dle ZZO vyhrál Třebovák Leoš Lederer s Corry a kategorii „E“ speciální stopa a poslušnost dle IPO3 opanovala Michaela Košková s Qerrou z Lukové.

Josef Jan Kopecký