ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po organizačně zdařilé lednové Velké ceně České Třebové nás v únoru čekaly 2 zásadní akce.

Tou první byl společný víkendový kemp staršího žactva a dorost z oddílů Pardubického kraje, který se konal u nás v České Třebové. V pátek 18. 2. jsme přivítali judisty z obou pardubických oddílů, a to Judoklubu Pardubice a Daitó Ryu Pardubice. Společně jsme s nimi strávili celý víkend, který byl doprovázen 4 tréninkovými jednotkami, spoustou společenských a deskových her, přespáním na tatami, dobrým jídlem a společnými zážitky. Kempu se zúčastnilo 18 judistů a judistek z JUDO Česká Třebová pod vedením trenérů Karla Gregara ml., Vítka Škrkoně a Vlastika Zemánka, 10 judistů a judistek z Daitó Ryu Pardubice pod vedením Martina a Marcela Šarochových a 6 judistů a judistek z Judoklubu Pardubice pod vedením Jirky Floriana. Pro dorostence to byla zároveň společná příprava na 1. kolo dorostenecké ligy.

A právě 1. kolo dorostenecké ligy bylo druhou únorovou judistickou akcí. Náš klub za podpory hostujících borců z JK Pardubice a Daitó Ryu Pardubice vstoupil do soutěže v Brně, kde 2 vítězství urval Adam Janíček, avšak celkově jsme do soutěže vstoupili nezdarem. Vstup do soutěže nám ukázal, že musíme více zabrat v tréninku, abychom mohli uspět v této prestižní týmové soutěži.

JUDISTÉ SE ZÚČASTNILI ČESKÉHO POHÁRU

Ve třetím březnovém víkendu čekaly na českotřebovské judisty 2 významné soutěže, a sice Český pohár dorostu a seniorů do 23 let v Hranicích a Český pohár staršího žactva v Ostravě.
Hranice byly prvním ostrým startem našich nejmladších dorostenců (ročník 2007) v první celorepublikové soutěži a mohu s klidným svědomím prohlásit, že i relativně úspěšným, když Adam Janíček a Beáta Zemánková obsadili pátá místa. 7. místo přidal v soutěži seniorů do 23 let Vítek Škrkoň, jehož start tentokrát neskončil medailovým úspěchem. V soutěži žen do 23 let zaznamenala formální úspěch Zora Zemánková, které nedorazily soupeřky.
Naši starší žáci startující v Ostravě dopadli, řekněme, na záda a musí na tréninku výrazně přidat, aby byli schopni prodrat se na Přebor republiky.

ČTYŘI MEDAILE Z CHLUMCE

V sobotu 26. 3. jsme se vydali se 14 dětmi na tradiční Polabskou ligu do Chlumce nad Cidlinou. Soutěže se zúčastnilo cca 350 dětí a naši svěřenci dokázali vybojovat 4 medaile. Stříbrnou medaili si odváží Sára Nagyová a Jakub Najman, bronzové medaile vybojovali Vendulka Marie Fišerová a Jaroslav Šlesinger. Pěkná sedmá místa přidali Juraj Mjachký a Josef Jan Drašnar. Jakub Najman navíc zkompletoval sadu 6 medailí z Polabské ligy a za své snažení obdržel pamětní krabičku, kde má kompletní sbírku uloženu. Gratulujeme!

KAREL GREGAR ML. ZÍSKAL BRONZ

Začátek dubna byl pro JUDO Česká Třebová opět ve znamení medaile, a to bronzové, kterou vybojoval Karel Gregar ml. na Českém poháru mužů a žen v Ostravě. Karlovi se podařilo vyhrát na seniorské soutěži zhruba po 4 letech a bronz mu po skvělém výkonu ve váze do 66 kg právem patří. 5. místem ho doplnil Adam Janíček v kategorii dorostenců do 50 kg. Gratulujeme!

Vlastimil Zemánek