ČESKÁ TŘEBOVÁ – Čtyři dráhy, čtyři hráči. Na první pohled se dvoudenní turnaj, který se před nedávnem uskutečnil v kuželně v Kozlovské ulici, v ničem nelišil od těch ostatních. O body a trofeje se sice soutěžilo, ale v rámci této události platilo více než kdy jindy, že je to jenom sport. “Je to hlavně vzpomínka na našeho bývalého kolegu, který bohužel tragicky zahynul před jedenácti lety v železniční stanici Moravany,” sdělil OIK TV ředitel Memoriálu Břeti Demela Vítek Šedivý.

Na strojvedoucího a milovníka kuželek Břetislava Demela přijelo zavzpomínat a svými výkony se poklonit jeho památce mnoho bývalých kolegů. “Máme to štěstí, že se nám hlásí železniční kuželkáři z celé republiky. I letos je to přihlášených skoro 100 soutěžících,” uvedl Vítek Šedivý.

11. ročník turnaje mezi muži ovládl Jiří Hetych mladší z České Třebové, který shodil 587 kuželek. Druhý skončil Roman Weiss z Prahy a třetí Rudolf Hofmann z Ústí nad Labem.

Ženám kralovala Jitka Bulíčková z Prahy s pěti sty padesáti shozenými kuželkami. Stříbrná medaile připadla Josefě Friedové z Trutnova a třetí Jana Kořínková už na železnici nepracuje, protože se stala důchodkyní.