LANŠKROUN – Do Lanškrouna zavítal turnaj v racketlonu poprvé. Mezi účastníky byli nejen zkušení hráči, ale i nováčci. Ti byli na začátku dne proškolení o pravidlech, taktice a o jednotlivých disciplínách, které racketlon obsahuje. “Racketlon je taková unikátní kombinace čtyř nejpopulárnějších raketových disciplín: stolní tenis, badminton, squash a tenis. V tomto pořadí se to i hraje,” prozradil předseda České asociace racketlonu Svatopluk Rejthar. V každé disciplíně se hraje jeden set do jednadvaceti bodů.

“Dneska je 28 hráčů, což je taková průměrná účast, která se pohybuje od 20 do 70. To je většinou na mistrovství republiky. Tady na to, že je to poprvé, tak je slušná účast,” dodal Svatopluk Rejthar. Soutěžilo se v pěti kategoriích: mladší a starší nováčci, muži, ženy a senioři. Mezi muži si vítězství vybojoval zkušený hráč Jakub Švec. “Jelikož jsem hlavně “ping pongář”, tak ping pong samozřejmě nejlepší a potom badminton se mi poměrně podařil, takže to bylo super,” okomentoval Jakub Švec. Marek Hrůza obsadil 3. příčku. “Zatím jsem spokojenej, první kolo jsem zvládl a vyhrál jsem. Po tenise jsme museli hrát zápas celý, soupeř byl vyrovnaný a teď druhý zápas jsem v semifinále prohrál, to už bylo teda jednoznačný,” řekl Marek Hrůza.

Mezi ženami patřilo první místo Jitce Řehákové. Petra Skácelová se umístila jako druhá v pořadí. “Spokojená jsem, je to zábava. Nejsem žádnej profesionál, jenom amatérská hra. Líbilo se mi to, dva zápasy jsem vyhrála, jeden prohrála a odcházím zničená. Jinak se to líbilo, organizace je skvělá jako vždycky,” prozradila Petra Skácelová. Seniorskou kategorii ovládl Zbyněk Jurča. Prvenství mezi nováčky juniorské kategorie obsadil Filip Jurča a soutěž „starších“ nováčků vyhrál Lukáš Dvořák.