ČESKÁ TŘEBOVÁ / OSTRAVA – Na to, že oddíl DSC GYM Česká Třebová patří již dlouhodobě mezi nejlepší v České republice jsme si zvykli. Málokdo však ví, že právě tyto vynikající úspěchy opravňovaly Třebováky k nominaci na vrcholný světový podnik, kterým byl Combat 2018. Ve dnech 13. – 14. října se v Ostravě konalo Mistrovství světa v ju jitsu, na které se sjela celá plejáda vrcholových sportovců z celého světa.

 

Jak si naši borci na světovém šampionátu vedli, zhodnotil po návratu trenér Lukáš Janda:

„Podzimní přípravu jsme plně podřídili nadcházejícímu vrcholu letošní sezóny, kterým bylo Mistrovství světa v Ostravě. Nevynechali jsme ani dílčí domácí turnaje, které byly dobrou prověrkou naší připravenosti na světový šampionát. Za českou reprezentaci byli z našeho klubu DSC GYM nominováni Tadeáš Smejkal, Jan Broulik, Tomáš Hamerník a Václav Krumer. Kromě Čechů se turnaje zúčastnilo 15 zemí téměř ze všech kontinentů. Kromě našich slovenských sousedů Evropu zastupovali ještě Francouzi a Turci, přijeli borci z 6 bývalých postsovětských republik a také soupeři z Panamy, Kuby, Indie, Nepálu, Srí Lanky a Japonska. Myslím si, že v tak nabitém turnaji, kde se sešly světové špičky tohoto sportu, jsme obstáli se ctí.

Na medaile jsme sice tentokrát nedosáhli, ale umístění jednotlivců do předních 10 světových příček je vynikající. Velký zahajovací ceremoniál proběhl již v 10 hodin dopoledne, a tak trochu nefér nám připadlo dlouhé čekání na první zápasy, které se oproti původnímu rozpisu posunuly do pozdních večerních hodin. Kluci se tak značně unaveni dostali na tatami až kolem 21. hodiny.

Pro náš klub bylo velkou ctí, že jsme mohli reprezentovat Českou republiku a město Českou Třebovou na tak prestižním turnaji, jakým bylo Mistrovství světa v Ostravě. Kluci si odvezli mnoho zážitků i cenných zkušeností. Jako trenér DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ jsem s výkonem svých svěřenců velmi spokojen. Naše sezóna však ještě nekončí a čeká nás ještě hodně práce. Další turnaj máme 20. října ve Vídni a v prosinci Mistrovství Evropy v brazilském jiu jitsu, které se bude konat v Praze.“

Mgr. Milan Michalski