ČESKÁ TŘEBOVÁ (SVINNÁ) – 66 běžců. Tolik se jich postavilo na start hlavního závodu pod názvem “Svinnský Iscarex kros”. “Ten hlavní závod se běží na 6 koleček po devíti stech metrech. Běží se to většinou po loukách a po místních cestičkách. Je to úžasně těžké tím, že se běží po té louce, tak se zdá, že to je na rovině, ale skutečnost je úplně jiná,” sdělil OIK TV ředitel závodu Jan Šimůnek.

Celkových 5 400 metrů nejrychleji obkroužil loňský vítěz Ladislav Kučera. Reprezentant českotřebovského Iscarexu zdolal trať za 18 minut a 53 vteřiny. Na druhém místě doběhl Vojtěch Vondra z Vencl týmu Ústí nad Orlicí. Údaj o dosažení třetího místa si do své osobní statistiky mohl zaznamenat Jaroslav Tlapák z České Třebové.

Ženskému měření sil kralovala Jana Matyášová. Zkušená závodnice si počkala, až méně protřelým soupeřkám dojdou síly, a výkonem 24 minut a 11 sekund dosáhla na prvenství. Na medailových pozicích doplnily vyslankyni Silvity Ústí nad Orlicí stříbrná Marta Klobásková z JAC Brno a bronzová Vendula Stránská z orlickoústecké Jiskry.