ŘÍČKY V ORLICKÝCH HORÁCH – Ski klub Ústí nad Orlicí uspořádal další ročník závodů v alpském lyžování pod názvem “Skiinterkriterium”. Měření sil závodníků v kategoriích do čtrnácti a šestnácti let bylo slavnostně zahájeno mimo jiné za účasti náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka a místostarosty Ústí nad Orlicí Michala Kokuly. Přítomni byli i zástupci 14 přihlášených reprezentačních výběrů.

Jízdu na “Černé” sjezdovce si poprvé v historii vyzkoušeli reprezentanti Řecka a nechyběli ani Australané. Už první den závodů, kdy ve slalomu zvítězili Rebeka Jančová (Slovensko) a David Kubeš (ČR) v kategorii mladších žáků a Klaudia Nemcová (Slovensko) a Sergey Mol (Nizozemsko) mezi starším žactvem, ale naznačil, že favorité budou z jiných zemí. Klaudia Nemcová hájila barvy Slovenska vítězně i v obřím slalomu. Za vítězkou skončily Ukrajinka Yuliya Makovetska a Julia Wlodarczyk z Polska.

Mezi staršími žáky byl po prvním mlhavém kole favoritem Ondřej Surkoš. Svou výhru následně potvrdil při druhé jízdě. Druhý skončil Polák Jakub Matulka následován Sergeyem Molem z Nizozemska. Závěrečný ceremoniál se týkal také šampionů z mladší kategorie, tedy Slováků Rebeky Jančové a Miroslava Ilavského. Titul absolutních vítězů si vybojovali Klaudia Nemcová a Ondřej Surkoš. Nejúspěšnějším reprezentačním výběrem se stala Česká republika, druhé skončilo Slovensko a třetí Nizozemsko.