foto: Pavel Veit

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Monika Simonová opět po roce získala titul na MČR masters v časovce, které se konalo v Sokolově. Na trati dlouhé 18km  nedala českotřebovská závodnice soupeřkám šanci a již v polovině trati bylo jasné, že tento závod bude vítězný.

Výsledky:  MČR masters – časovka

  1. Simonová Monika Cyklotrénink F. Trkal   27:48
  2. Vyčítalová Jana ACS Drak Vrbno   31:26
  3. Vávrová Lenka SSC Železný Brod   31:43

Tímto vítězstvím potvrdila Monika kvalifikační limit, který už měla splněný díky úspěšným výsledkům na světových pohárech,  pro účast na Mistrovství světa neprofesionálních a masters závodníků ve Francii.

Tento  „ vrchol sezóny“ se konal ve francouzském Albi na konci srpna.  Na časovku jednotlivců byla připravena 23km dlouhá trať a na silničním závodě absolvovaly ženy 98km.

Monice Simonové se v časovce podařilo, po dobrém výkonu, atakovat první desítku a vybojovala  deváté místo. Do silničního závodu bylo hlavním cílem udržet se s nejlepšími vrchařkami v táhlém 10km dlouhém stoupání, které mělo být na trati rozhodujícím místem. To se potvrdilo a peloton se zde opravdu rozdělil na mnoho skupin. I přes  několik nástupů a velkou snahu vrátit se do čela závodu se to bohužel českotřebovské cyklistce nepodařilo a tak závod dokončila na 22. místě.

Výsledky silničního závodu UCI Granfondo World
Championship : kategorie 19 – 34 let, 97km
1. Rodger Emily CAN 2:39:20
2. Gogolewska Marta POL 2:39:21
3. Baud Stephanie FRA
22. Simonová Monika CZE 2:44:54
38. Vacková Lenka CZE 2:58:24

Výsledky časovky jednotlivců UCI Granfondo Word
Championship: kategorie  19 – 34 let,  23km
1. Rhodes – Jones  Jessica  GBR  34:36
2. Šimenc Laura SLO 34:56
3. Rodger Emily CAN  35:08
9. Simonová Monika  CZE  37:13
13. Vacková Lenka  CZE  38:51

Monika k závodům řekla:
S časovkou úplně spokojená nejsem, bohužel jsem týden před MS byla nemocná a na výkonu to bylo znát. Mým cílem bylo být do pátého místa. V silničním závodě trať jednoznačně pro vrchařky, ale povedlo se mi udržet se ve všech kopcích s nimi, až na ten nejdelší. Škoda ,že v naší skupině nebyla velká snaha o spolupráci, protože čelo závodu nebylo daleko a dalo se to dojet. Jinak organizačně a hlavně diváckou atmosférou to byla velmi pěkná akce.

Poděkování za možnost zúčastnit se MS ve Francii, patří:    Pardubickému  kraji , JJT transport, Armat spol. s r.o .,  Elektro Franc, Eko Bi,s.r.o., Rydo spol. s r.o., Město Česká Třebová, Auto Eso, BB Cut, Sport Bárt, Pivovar Faltus, In Core Fitness, Skalický Transport, Stavebniny Ureš a Kola Mojžíš.

Pavel Veit