ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Závěrečný závod prvního ročníku seriálu v lezení Orlický monkey cup a zároveň čtvrtý ročník lezeckých závodů pro děti “O krále lezců” se konal v orlickoústeckém Domě dětí a mládeže DUHA. Otevřeného závodu se zúčastnilo šesti desítek dětí od šesti do osmnácti let.

Letos se daly tři domy dětí a mládeže, které mají lezeckou stěnu k dispozici, dohromady, aby uspořádaly seriál Orlický monkey cup. První závod se konal v květnu v Lanškrouně, druhý v červnu v České Třebové a třetí závěrečný právě v Ústí nad Orlicí. Připraveno bylo několik tras z nichž jedna byla na rychlost a každá věková kategorie měla dvě cesty. Navíc zde byl jeden boulder, který se leze bez lana a padá se do žínek.

Nejlepšími v tomto závodě ve svých věkových kategoriích byli. Filip Dušánek (HC Lanškroun), Daniel Mareš (HC Lanškroun), Matěj Beran (DUHA UO), Ondřej Hájek (HC Choceň) a Přemysl Fabinánek (DUHA UO). V dívkách Lucie Marešová (HC Lanškroun), Danča Nastoupilová (HC Lanškroun), Kristýna Pávková (DUHA UO) a Veronika Jentche (DUHA UO).

Vítězi celého Orlického monkey cupu se ve svých kategoriích stali Filip Dušánek (HC Lanškroun), Daniel Mareš (HC Lanškroun), Matěj Beran (DUHA UO), Leoš Veselý (DUHA UO) a Přemysl Fabiánek (DUHA UO). V dívkách Verča Dušková (HC Lanškroun), Danča Nastoupilová (HC Lanškroun), Eliška Jebousková (DUHA UO), Veronika  Jentche (DUHA UO) a Míša Křivohlávková (Gymnázium Lanškroun).