ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zatímco mladí sportovci přebírali zasloužené cenné kovy, jejich starší kolegové se postavili na start závěrečného závodu letošního pokračování běžeckého seriálu “Pekelný kilometr”. Jako již tradičně, i tentokrát se rozlučka s měřením sil s kopcem Peklák konala ve večerních hodinách. “Na hlavní závod nám přišlo 55 účastníků, což je takový průměr. Někdy bývá více, někdy méně lidí. Nato že to je večerní závod, tak přišlo dost lidí,” sdělila OIK TV organizátorka běžecké série “Pekelný kilometr 2018” Pavla Šimůnková.

Na trať dlouhou 1 000 metrů se vydali jak adepti na celkové vítězství, tak závodníci běhající hlavně pro radost. Startovní čísla si však tentokrát nevyzvedli několikanásobní nejrychlejší pokořitelé českotřebovské sjezdovky, tedy Radek Hübl a Adéla Stránská. “Je pravda, že k tomu traťovému rekordu se dlouho nikdo nepřiblížil, protože traťový rekord tady má Radek Hübl, myslím 4:41, a Adélka ta pořád pokouší ten svůj,” uvedla Pavla Šimůnková.

Kdo se chtěl v rámci série ucházet o zápis do historie, musel z pěti závodů absolvovat alespoň tři. To se vítězi posledního klání Mojmíru Drymlovi podařilo. Vyslanec Hvězdy Pardubice navíc pokaždé doběhl mezi nejlepšími, a tak se stal celkovým šampionem. “Já jsem takhle doufal, že budu běhat kolem pěti minut, pěti minut deseti, ale bohužel jsem běhal tak pět třicet, pět dvacet šest, takže s časy nejsem úplně spokojený, ale vyhrál jsem, na druhou stranu, všichni běhali pomalu, takže to nevadí,” okomentoval svůj triumf Mojmír Dryml.

Nejrychlejší závodnicí, která se ovšem nezúčastnila závěrečného ceremoniálu, byla Barbora Nováková ze Sokola Kunvald.