ČESKÁ TŘEBOVÁ –  V Obřadní síni českotřebovského městského úřadu se uskutečnilo předávání cen nejúspěšnějším sportovcům za rok 2016. Ocenění se podepsali do pamětní knihy a z rukou zástupců města obdrželi upomínkový list a květinu.

První oceněnou v kategorii mládeže se stala Justýna Bouchalová, která se věnuje rádiovému orientačnímu běhu, mezi její největší úspěchy patří zlato a bronz v družstvech na MS v Bulharsku. Dalším oceněným se stal plavec Denis Hýbl, který např. získal na letní a zimním MČR žactva zlatou medaili. Velkých úspěchů dosáhla také plavkyně Nela Hýblová.

Pamětní list a květinu z rukou zástupců vedení města si převzala i Karolína Hyláková, která se věnuje sportovní kynologii.

Úspěšný sportovní rok zažila i běžkyně Michaela Stránská, za kterou  převzala cenu maminka. Po ní k podpisu do pamětní knihy zamířila florbalistka Veronika Tomšová. Judistka Petra Vážková, která v roce 2016 v kategorii starších žáků působila teprve první rok, obsadila mj. 1. místo na přeboru ČR družstev. Povedenou sezónu za sebou mají i atleti Patrik Vebr a Vojtěch Vondra, který se nedávno stal halovým mistrem republiky v běhu na 3000 metrů.

Úspěšnou sezónu má za sebou i tenista Alan Brusenbauch, první vyslanec kategorie dospělých. Lyžařka Zdeňka Hicklová se v loňském roce mj. umístila na druhém místě v obřím slalomu na Masters ve Špindlerově mlýně. Triatlon a duatlon, těmto sportům se věnuje Jana Jiroušková, která se radovala například z nejvyššího umístění na MČR v duatlonu.

Uznání za skvělé výkony se dostalo i cyklistce Monice Simonové a za běžkyni Adélu Stránskou, členku běžecké sekce českého reprezentačního týmu v atletice převzala ocenění maminka. V kategorii družstev uspěl oddíl hokejbalu Lokomotiva Česká Třebová, zastoupený hráčkou Vendulou Svobodovou a trenérem Michalem Broulíkem. Konkrétně se jim podařilo vybojovat 2. místo na MČR žen. Postupem do první ligy mužů a současným prvním místem se může pochlubit oddíl kuželkářů českotřebovské Lokomotivy. Posledním oceněným družstvem se stali mladí volejbalisté TJ Sokol Česká Třebová II.