DOLNÍ DOBROUČ – V Dolní Dobrouči proběhlo mistrovství České republiky žactva a dorostu v přespolním běhu. Síly poměřily stovky účastníků v šesti hlavních kategoriích. Nechyběl ani vložený závod přípravky a štafet.

Okruh dlouhý jeden kilometr musela během dne zdolat řada běžců a běžkyň. Dohromady se přihlásilo více než 400 závodníků, kteří byli rozděleni podle věku a pohlaví. “Každá věková skupina má samostatnou kategorii děvčat a chlapců, takže tady je celkem šest mistrovských kategorií,” zmínil Vlastimil Mlynář, ředitel závodu.

V úvodu se na startovní čáru postavila kategorie mladších děvčat. První cílem dvoukilometrové trati proběhla běžkyně ze Slovenska, její výsledek se však nepočítal. “V rámci žákovských kategorií jsou tady přihlášeni asi tři závodníci ze Slovenské republiky, kteří běží mimo závod. Je to samozřejmě srovnání špičky slovenského běhu a českého běhu,” vysvětlil Vlastimil Mlynář.

Nejlepší umístění v mistrovských kategoriích z našeho regionu získal David Bílek, který mezi staršími žáky doběhl na čtvrtém místě.