ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sportovní hala v areálu Skalky uvítala pro tentokrát basketbalisty. SKB Česká Třebová se v devátém kole utkal s mužstvem z TJ Sokol Pardubice I. První čtvrtina naznačovala, jak by mohlo utkání mezi mužstvy prvního a posledního místa v tabulce dopadnout. “V letošní sezóně jsme ještě nebyli poražení a zrovna soupeř je přesně na opačném pólu tabulky, bez vítězství, tak jsme to brali trošku jako formalitu,” řekl Stanislav Machalík. Domácí ve žlutočervené se ujali vedení nad pardubickým týmem v modré již od začátku. 20:14 pro Českou Třebovou byl stav po první desetiminutovce. V tomto duchu pokračovalo i druhé dějství zápasu, které skončilo 42:25.

Třetí čtvrtina přinesla pokus hostů dohnat soupeře. “Jak to tak bývá, polevení tradiční. Soupeř vypadal, že už toho má dost. Nicméně chytil se jim jeden hráč, který dal přes polovinu jejich bodů. Co zvednul, to mu tam spadlo. Takže díky němu nás dotáhli,” popsal Stanislav Machalík. “Dařila se nám obrana, střelba z dálky. Domácím se trochu přestalo dařit nebo polevili. To nám všechno pomohlo k tomu, abychom to srovnali,” dodal David Vahala. Domácí své vedení uhájili a do poslední části vstupovali za stavu 59:52. “Bohužel na poslední chvíli nedorazili někteří hráči. Někteří zranění, někteří jiné povinnosti, takže jsme tu sestavu dávali různě dohromady a bohužel na hře se to projevilo, výkon rozhodně optimální nebyl. Měli jsme možná štěstí, že dneska přijel takovej soupeř, jakej přijel,” nám sdělil Stanislav Machalík. Českotřebovští se nedali. Soupeři opět odskočili a vyhráli dvaceti bodovým rozdílem, 80:60.

Pardubice si tedy výhru nepřipsaly ani v devátém kole. “Výhra by byla lepší, o dvacet to taky není úplně pěknej výsledek, ale tak nějakým způsobem jsme to uválčili. Uhnali jsme si žízeň, zpotili jsme se, tak aspoň něco,” okomentoval David Vahala. Česká Třebová i nadále zůstává v této sezóně neporažená. Další zápas na domácí půdě čeká místní basketbalisty 14. prosince.