MALACKY (SLOVENSKO) / ČESKÁ TŘEBOVÁ – O čtvrtém zářijovém víkendu jsme odjeli se 7 judisty do slovenských Malacek, kde se konala tradiční VC, jíž se letos zúčastnilo 196 dětí převážně ze Slovenska a několik málo oddílu z ČR.

Nejdříve na slovenské tatami nastoupila Beátka Zemánková, která však po 3 prohrách obsadila nepopulární 4. místo a zahraniční turnaj je pro ni zkušeností, kterou určitě zúročí v pozdějších letech.

Dalším českotřebovským judistou, který se v Malackách představil, byl Adam Janíček, který porazil všechny své soupeře a zajistil si tak zlato.

A po předání medailí mláďatům to již šlo ráz na ráz. Zorka Zemánková po jedné výhře obsadila 2. místo, Zuzka Gregarová po 3 výhrách brala další zlato pro českotřebovské judo. Třetí zlatou vybojoval Saša Pataki se 2 vítěznými zápasy a poslední medaili, tentokrát bronzovou, bral Tomáš Rybka, který po jedné výhře nestačil v semifinálovém utkání na dalšího slovenského borce a skončil tak třetí.

Posledním bojovníkem byl Matěj Řezníček, který však více jak se soupeři, bojoval s lehkým nachlazením, a to ho stálo dost sil na to, aby předvedl kvalitní judo. Takže tentokrát bez medaile. I tak lze hodnotit vystoupení našich judistů a judistek jako velmi dobré a věříme, že další zlepšení výkonů ještě přinese své ovoce.

JUDU zdar!

VÝSLEDKY STRUČNĚ:

  1. místo – Zuzana Gregarová, Alexandr Pataki, Adam Janíček
  2. místo – Zora Zemánková
  3. místo – Tomáš Rybka

Vlastimil Zemánek