ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jeden z červencových víkendů již tradičně patří na hřišti Pod lesem v Černovíru kopané. Pořadatelé se ale letos bohužel potýkali s nízkou účastí.

Černovírská meruna je turnaj fotbalových celků s dlouhou tradicí. Letošní ročník byl již třiadvacátý v pořadí. Oproti minulým ročníkům je účast fotbalových mužstev ale citelně slabší. “Letos máme jenom 4 družstva, vlastně nám nepřijely ty hlavní, protože to máme posunutý zase o týden,” řekl pořadatel turnaje Miroslav Nemšák. Na vině nízké účasti ale není podle pořadatelů pouze termín konaní akce. “Ty sporty dneska už jakoby jsou i jiný, než byli dřív, takže opravdu se to rozprostře a vlastně těch družstev, který sem kdysi jezdili třeba patnáct, osmnáct, tak dneska už to není,” sdělil OIK TV pořadatel turnaje Miroslav Nemšák.

Systém turnaje každý s každým je běžně užívaným typem rozpisu utkání, jinak tomu nebylo ani v Černovíru. Každý zápas trval 2 krát 15 minut a na hrací ploše byli v jednom týmu čtyři hráči a jeden brankář.

Pro nejúspěšnější týmy byly připraveny míče a poháry. Nepopulární bramborovou medaili si odnesl tým GUZ Černovír. Na třetím místě se umístil celek Hutvald A. Druhé místo obsadil Hutvald B a první místo vybojovali hráči týmu Lamilux Libchavy.