ČESKÁ TŘEBOVÁ – Městská hokejová liga pokračuje dalším ročníkem. Stejně jako v těch minulých je i letos otevřena týmům nejen z města s kohoutem ve znaku. A tak mohlo dojít k tomu, že se na zimním stadionu na Skalce utkala dvě mužstva z Ústí nad Orlicí.

V zápase mezi celky ADBA a Proplast se v průběhu druhé třetiny hosté dostali do vedení 4:0, když Teplý našel Petra Kvasničku, který se prosadil podruhé v utkání.

Podle zápisu o utkání domácí se nepříznivým výsledkem nenechali zlomit a tlačili se do zakončení. Šána sice neuspěl, ale po Exlerově asistenci prostřelil brankáře Proplastu Preislera Ladislav Doha – 1:4. Hosté mohli svůj náskok zvýšit, ale Váně svůj manévr zpoza branky nedotáhl. Na druhé straně předal Čejka kotouč Ladislavu Dohovi a ten už si věděl rady.

ADBA se dotáhla na rozdíl dvou branek, ale těsně před koncem prostřední části střetnutí se skóre opět změnilo. Po Kvasničkově přihrávce propasíroval puk za záda gólmana Jansy Miroslav Váně mladší.

Závěrečná třetina nabídla přesilovou hru domácích. Ta začala šancí bránícího se soupeře, ale Teplý nakonec v oslabení neskóroval. To se s notnou dávkou štěstí podařilo hráčům ADBY. Libor Doležal využil početní výhodu a snížil po Novákově asistenci na 3:5.

V závěru utkání si domácí vzali oddechový čas a rozhodli se, že půjdou do rizika. To se nakonec nevyplatilo, protože do jejich odkryté svatyně přesně zamířil Petr Kvasnička, jemuž asistoval Janoušek.

Orlickoústecké derby skončilo vítězstvím Proplastu 6:3. Městská hokejová liga bude dále pokračovat duely druhé části a až teprve v té třetí se rozhodne o držiteli celkového prvenství.