LANŠKROUN – V 9. kole Krajské hokejové soutěže mužů Královéhradeckého kraje vyzvali lanškrounští Orli na svém ledě HC Skuteč. Hosté se zkraje utkání dostali do vedení 0:2. Domácí ale zabrali a do třetího dějství šly oba celky za smírného stavu 5:5.

Zkraje třetí třetiny byli výrazně aktivnější hosté ze Skutče, kteří tentokrát přijeli v dresech modré barvy. Na lanškrounského gólmana Ďuriše vypálili několik střel, žádná z nich ale v brance neskončila. V čase 45:12 fauloval skutečský Pražan a Orli tak hráli v pěti proti čtyřem. Domácí hosty sice zatlačili do obranného pásma, stav utkání zůstal ale nezměněn. Krátce po přesilovce se ale lanškrounští dočkali. Hlavsa skóroval a dostal svůj tým do vedení 6:5. Hráči Skutče se pochopitelně snažili o vyrovnání. Kusý dostal přihrávku a pálil. Domácí Ďuriš ale vytasil skvělý zákrok.

Zanedlouho se skutečští dočkali. V početní výhodě pět proti čtyřem nahrál Nevole Hladíkovi a ten skóroval 6:6. O pár desítek sekund později rozhodčí vyloučili hostujícího Vágnera za hákování. Žádný velký tlak si ale Orli v přesilovce nevytvořili. Kromě Malého střely je Skuteč takřka k ničemu nepustila.

V závěru utkání již ale mnozí diváci přemýšleli o prodloužení či nájezdech. Pouhou minutu a třináct sekund před koncem se prosadil skutečský Kusý a rozhodl o vítězství svého týmu 6:7.

Další domácí utkání Orli sehrají 20. prosince od 19 hodin, kdy vyzvou Sokol Semechnice.