ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mrazivý víkend sice zastavoval fotbalové zápasy krajského přeboru, ale na kuželky nemohl mít vliv. V sobotu 16. března přivítali domácí hráči Lokomotivy hráče HKK Olomouc. Hosté bojovali o první dvě postupové příčky v tabulce druhé kuželkářské ligy mužů.

Domácí Lokomotiva na devátém místě už nemusela hrát o udržení. Pikantní na utkání byla přítomnost Theodora Marančáka, který až do února hrál za Lokomotivu, ale po jisté záchraně jej Lokomotiva uvolnila na hostování do Olomouce. Zápas začal slibně pro domácí, když i Petr Holanec a Josef Pihík přehráli po prvních 30 hodech své soupeře. Nadějné vyhlídky ale zhatily druhá a třetí hra Pihíka, a tak hrál o bod pro Lokomotivu pouze Holanec.

V krásném souboji právě s Marančákem se nakonec radoval domácí hráč, když jako jediný v celém dni překročil hranici 600 bodů. Ve druhém kole hosté drželi vyrovnaný stav, ale měli namále, protože Josef Gajdošík porazil svého soupeře a Karlovi Zubalíkovi k tomu chyběly pouze tři kuželky. Třetí kolo však vyšlo jednoznačně lépe hostům a i díky celkovému výkonu mužstva nakonec zvítězila Olomouc 6:2.