ČESKÁ TŘEBOVÁ – První březnový víkend nabídl příznivcům hokejbalu atraktivní podívanou. Druhá domácí Lokomotiva v sobotu přivítala vedoucí Třinec. Domácí měli šanci přeskočit Slezany a vést tabulku, avšak utkání i přes solidní začátek a vedení 2:0 nakonec prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.

Kvůli prohře dokonce spadli na třetí místo o skóre za Sudoměřice. V neděli si chtěli domácí spravit chuť na předposledním celku z Poruby. Jenže bylo výrazně horší studené počasí a soupeř hrál mnohem víc zataženě. Po první třetině byl stav nerozhodný 1:1 a takové skóre vydrželo až do závěru utkání. Domácí sice nakonec rozhodli, ale až do konce se museli bát občasných výpadů hostů. Naštěstí pro Lokomotivu a také dvě desítky diváků se už hostům nepodařilo vyrovnat a Třebová tak získala povinné tři body za výhru 2:1.

Soupeře přehrála ve všech směrech a zaslouženě se opět dostala na druhou příčku východní části První národní hokejbalové ligy. Třetí Sudoměřice ale mají zápas k dobru. Do konce základní části už zbývají pouze dva zápasy a Česká Třebová už vyhlíží soupeře pro čtvrtfinále. Trenér Jebousek je spokojený především s umístěním do čtvrtého místa, o které už díky nedělní výhře nemůže Lokomotiva přijít. Toto umístění totiž zajišťuje výhodu domácího prostředí v prvních zápasech čtvrtfinále.