ČESKÁ TŘEBOVÁ – Světový pohár v hokejbale nabídl ve městě s kohoutem ve znaku a Litomyšli duely mezi Kanadou, Velkou Británií, Slovenskem a Českou republikou. Její reprezentantky nakonec vybojovaly zlaté medaile. Chlapecký turnaj ovládli hráči z Kanady.

Ve finále proti sobě totiž stanuly celky Canada West a Canada East. “Východ” se ujal vedení brankou Johnstona, Waldie však vyrovnal na 1:1. Další gól “Západu” vstřelil Pasternak. Na jeho trefu odpověděl Smilsky. Skóre první třetiny ale uzavřel kapitán západního výběru Roulette.

Druhá třetina patřila hokejbalistům Canady West. A to konkrétně hráči s číslem 8. Neill nejprve po individuální akci zvýšil na 4:2 a následně svému týmu zařídil tříbrankové vedení.

V závěrečné třetině “Východ” snížil na 3:5 díky Chambersovi. Šestý gól “Západu” ale přidal Waldie. V přesilovce zkorigoval Johnston. “Západ” znovu utekl brankou Goodbransona. Na 5:7 upravil skóre Shepard. Pak se o slovo opět přihlásil Roulette. Svůj další střelecký úspěch si připsal i Shepard, ale Canada West přesto zvítězila 8:6. “Je to nezapomenutelné. Přijeli jsme si pro zlato a máme ho. Jsem moc šťastný,” v euforii okomentoval vítězství svého týmu Dawson Pasternak hrající za Canadu West. “Přijeli jsme sem vyhrát. Teď jsou hráči pochopitelně zklamaní, ale až se na to podívají s odstupem času, budou rádi, že získali medaili,” sdělil OIK TV trenér poraženého finalisty Shaun Gannon.

Zatímco probíhal závěrečný ceremoniál, v jehož rámci došlo na předání medailí a dalších trofejí, nastal čas na zhodnocení celého Světového poháru v hokejbale juniorů a juniorek. “Zážitky jsou parádní. Ten šampionát proběhl naprosto hladce. Všechny týmy tady předvedly skvělý hokejbal. Byly to čtyři náročné dny, ale jsme strašně vděční a šťastní, že české týmy urvaly medaile. Chlapci do 16 let bronz, dívky to celé vyhrály,” uzavřel tiskový mluvčí turnaje Filip Červinka.