ČÁSLAV / ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovští judisté se netradičně v neděli vydali na 3. kolo Polabské ligy do Čáslavi, kde změřili síly v konkurenci dalších 34 klubů a celkových 279 dětí z celé ČR a i v tak silné konkurenci dokázali vybojovat 1 zlatou a 3 stříbrné medaile a obsadili 10. místo v soutěži družstev.

V kategorii mláďat vybojoval jedinou stříbrnou medaili Jakub Najman (1/1). Miroslav Hurt a Alex Hanik se bohužel museli sklonit před lepšími soupeři.

V mladších žácích získal po výborném výkonu svoji stříbrnou medaili Šimon Baláž (3/2). Lukáš Krása po drobných chybách vypadl a do bojů o medaile tak nezasáhl.

V kategorii starších žáků prohrál až ve finále Alexandr Pataki (4/1) a jedinou zlatou získala pro českotřebovské judo Petra Karastojanová (3/0). Posledním judistou na čáslavském tatami byl Matyáš Zářecký, kterému nestačil vítězný zápas na postup do dalších bojů a zůstal tak v poli poražených.

Věříme, že v dalších turnajích, které nás do konce jarní části sezóny ještě čekají, dokáží naší judisté získat dost medailí do svých sbírek.

JUDU ZDAR

VÝSLEDKY STRUČNĚ:

1. místo – Petra Karastojanová
2. místo – Jakub Najman, Šimon Baláž, Alexandr Pataki

Vlastimil Zemánek