ČESKÁ TŘEBOVÁ – Třebovské fotbalisty v krajské lize čekal o tomto víkendu důležitý a těžký zápas proti céčku Pardubic. Domácí FK ve čtvrtek odehrálo vítězné utkání proti Moravské Třebové. V sobotu na domácích ale nebyla znát větší únava. První poločas vyhráli s přehledem 2:0 díky dvěma gólům Borka.

Co mohlo Třebovské těšit nejvíce, byla předvedená hra, protože Pardubice k ničemu vážnému nepustili. Po přestávce vstoupili hosté na trávník jako vyměnění a převzali iniciativu. Ta však velmi dlouho nevedla k úspěšnému zakončení, a to hlavně kvůli chabé koncovce. Tlak pardubických hráčů vedl k několika protiútokům domácích, ale ani Třebová nedokázala navýšit skóre zápasu. Po jednom z takových protiútoků zahrávali domácí trestný kop, ale míč získali hosté a z následného protiútoku snížil krásnou střelou o břevno pardubický Rydval.

Hosty gól povzbudil k dalšímu dobývání třebovské branky, ale opět byli nepřesní v koncovce. Ke konci ještě domácí zahrávali kuriózní standardní situaci po malé domů Pardubic, ale ani nenatrénovaná situace gólový úspěch nepřinesla. Třebová si závěr zápasu nakonec pohlídala a přehrála Pardubice 2:1. V tabulce se posunula právě před sobotního soupeře a drží pátou příčku. Po dvou zápasech doma čekají Třebovou dva výjezdy na hřiště soupeřů. Nejbližší domácí utkání odehraje FK 11. května proti Hlinsku.