ČESKÁ TŘEBOVÁ – Předposlední kolo podzimní části pardubického fotbalového přeboru nabídlo v chladném počasí zápas domácího FK s B týmem Letohradu. Třebové se nebývale daří a před zápasem jí stále patřilo první místo.

Zápas už od začátku ovlivňoval terén, který se už nachází na hranici hratelnosti. V prvním poločase měla Třebová mírnější převahu, ale dlouho se nedostala k dobrému zakončení. Až v 19. minutě si na dobrou nahrávku naběhl Rostislav Borek a z dálky krásnou střelou otevřel gólový účet zápasu. Na konci 33. minuty navíc po kombinaci Filipa Abta s Milošem Čiklem zvýšil prvně jmenovaný na 2:0. Do konce poločasu už nic zvláštního nepřišlo. Po změně stran začali domácí hrát s více zajištěnou obranou a snažili se více kombinovat ve středu hřiště, což ale neslo riziko ztrát a rychlých protiútoků ze strany Letohradu. Domácí se navíc dostali do několika slibných pozic, ale ani jednou při tom netrefili bránu.

A v 69. minutě přišel trest, když Ivo Matějíček předběhl všechny, doběhl od půlky skvěle nacentrovaný míč a dotečoval ho vedle pozdě vyběhnutého brankáře Bárty přímo do brány. Snížení ještě více povzbudilo snažení Letohradu, ale terén byl čím dál horší, což se nakonec ukázalo jako výhoda pro Třebovou, protože jakákoli kombinace už byla skoro nemožná. Utkání tak domácí nakonec zvládli dovést do vítězného konce, ale museli bojovat s nepříjemným soupeřem až do poslední minuty. Třebová tak udržela první místo v tabulce, ale Choceň jí zblízka dýchá na záda, když v neděli porazila Heřmanův Městec vysoko 4:1. Třebová jede v posledním kole do Žamberka, kde nemá nejlepší bilanci. Aby udržela vedení i přes zimu, remíza jí nemusí stačit.