ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Program 10. kola divizní soutěže svedl dohromady soupeře, kteří se v dosavadním průběhu sezóny výsledkově trápí. Jak fotbalisté domácí Jiskry Ústí nad Orlicí, tak hráči z oddílu SK Holice se totiž nacházejí v dolních patrech tabulky. První poločas vzájemného měření sil ovšem naznačil, že se střelci domácího celku probudili z předčasného zimního spánku. Soupeřovo konto zatížili hned čtyřmi góly, když se postupně prosadili Pázsto, Roupec, Vaňous a Smejkal.

Do druhého dějství vstupovali v bíločerném hrající domácí s odhodláním rozšířit svůj střelecký účet. Hosté v zeleném chtěli alespoň snížit, neboť nad nimi opět visela hrozba debaklu. Bohatou nadílku si totiž ze soupeřových hřišť zatím vozí pravidelně. Hráči letošního divizního nováčka doplácejí především na nesoustředěnost při plnění defenzivních úkolů. V dalším průběhu zápasu se výkon hostujícího mužstva mírně zlepšil, avšak na střelecky obrozený domácí tým to stačit nemohlo. Většinu ofenzivních výpadů bíločerných řídil z pozice volného hráče mezi zálohou a útokem Zdeněk Vaňous. Ve 47. minutě se svou o něco málo slabší levou nohou snažil obstřelit brankáře. V 55. minutě se spoléhal na svou silnější pravačku, ale ani nadvakrát se mu skórovat nepodařilo. Po hodině hry se opět levačkou opřel do míče a rozezvučel břevno. V další šanci neuspěl vystřídavší Kukla. Po Hudcově pěkném vybídnutí nezamířil přesně ani Roupec. Na další gólovou radost si tak většina z celkového počtu 250 diváků musela počkat až do 77. minuty, kdy po Vaňousově uličce uklidil míč do sítě střídající Richard Ráb. Hosté se čestného úspěchu nedočkali. Není divu, neboť poprvé a zároveň naposledy domácího gólmana Neorala vážněji ohrozili až v 84. minutě hlavičkou Jakuba Černého po centru hostujícího špílmachra Jedličky. Takový herní projev hostujícího lodivoda pochopitelně rozladil.

Trenér domácích byl s výkonem svých svěřenců v podstatě spokojen, rozhodně však nepodceňuje některá zaváhání v koncovce, která by Jiskru, jako již několikrát v podzimní části, mohla opět připravit o body v nadcházejících zápasech. Tentokrát ale domácí tým zvítězil konečným skóre 5:0, po poločasu 4:0, a připsal si důležité 3 body.