OBERASBACH / ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve dnech 19. a 20.5.2018 se náš klub FK Česká Třebová zúčastnil mezinárodního fotbalového turnaje mládeže v Oberasbachu na předměstí Norimberka.

Jednalo se o velký turnaj ve čtyřech kategoriích, dvou kategorií starších přípravek a dvou kategorií mladších žáků. Za účasti týmů Polska, Itálie, Francie, Česka republiky a domácích týmů Spolkové republiky Německo. Celkem startovalo na turnaji čtyřicet týmů. Náš klub a samozřejmě město Česká Třebová bylo reprezentováno v kategorii starších přípravek U10 a U11. V kategorii U10 se utkalo deset týmů: MGKS Olawa (Polsko), L´Aurence Glane Développement (Francie), FK Č. Třebová (ČR) a DJK Eibach, DJK Schwabach, ASV Vach, DJK Sparta Noris, SV Fortuna Niederwürschnitz, TSV Altenberg schwarz, TSV Altenberg grün (Německo). V kategorii U11 se utkalo také deset týmů: ARS Riolo Terme (Itálie), MGKS Olawa (Polsko), L´Aurece Glane Développement(Francie), FKČ. Třebová (ČR) a SV Fortuna Niederwürschnitz, ASV Fürth, FC Bayern Kickers, TSV Burgfarrnbach, TSV Altenberg E1, TSV Altenberg E3 (Německo). Po dvoudenních bojích, náš tým U11 vybojoval krásné třetí místo, když porazil domácí tým SV Fortuna Niederürschnitz. Finále našemu týmu uniklo jen o vlásek, když prohrálo nešťastně na penalty s L´Aurence Glane Développement (Francie). Mladší kategorii U10 se dařilo herně a na hřišti nebylo vůbec znát, že byla polovina týmu tvořena hráči o rok mladšími (U9). Výsledkově to bylo o něco slabší, celkově nám patřila osmá příčka. Bez ohledu na u místění předváděla obě naše mužstva nejtechničtější a pro oko diváka nejatraktivnější fotbal. Pro naše hráče je účast na takovém velkém zahraničním turnaji velkou zkušeností.

Závěrem chci poděkovat všem hráčům a členům realizačních týmů za vzorné reprezentování klubu a města. Samozřejmě dík patří i pořadatelům za bezvadnou organizaci a chod celého turnaje.

Jaroslav Sejkora