ČESKÁ TŘEBOVÁ – Krajský fotbalový přebor mužů měl na programu 4. kolo. Zápas nabídl duel mezi Českou Třebovou v modro bílé a Rohovládovou Bělou v červeno bílé kombinaci. V prvním poločase diváci spatřili dva góly. V 52. minutě mohl po přihrávce Stolína vsítit třetí gól Roušar, nezabránil mu v tom však brankář, ale Pospíšil. O změnu skóre se snažili hosté v situaci po rohovém kopu, ale míč se mezi tři tyče nevešel. “Nám to tady chybí vůbec od začátku. Vlastně ta naše neproduktivita, která tam je, tak nás doprovází,” okomentoval Jaroslav Novák, trenér T. J. Sokol Rohovládova Bělá.

Sérii žlutých karet domácího týmu zahájil v 62. minutě Sejkora, ve zbývajícím čase ji pak viděli ještě další tři hráči. “Tam byly ty zákroky ještě za stavu 2:0, tak jsme na té půlce chtěli jít malinko i za cenu té karty, jim to tam znepříjemnit a o tom ten fotbal je, no,” řekl Pavel Petr, trenér FK Česká Třebová.

Další příležitost změnit skóre měl domácí Borek, který ale bránu přestřelil. “Byly tam samozřejmě okýnka, samozřejmě my jsme to pak už otevřeli, hráli jsme teda na 3, pak jsme to vlastně hráli jako na 3 dopředu, ale prostě s tím už nic nešlo udělat,” dodal Jaroslav Novák. “Nám tam chyběla taková větší kvalita zakončení na ten třetí gól, ale zase to musíme vyhodnotit tak, že to bylo furt otevřený, bylo to 2:0 a my jsme tam mohli ten třetí gól dát, bohužel jsme ho nedali,” sdělil nám Pavel Petr. Zásah domácího brankáře si vyžádala střela Matějky, který ale nedokázal dát kontaktní gól. Další příležitost hostů překazil Moláček v 74. minutě zápasu. Soupeře tlačili i dále. Svou snahu ale nezúročili. V 87. minutě se k brance soupeře dostal ještě domácí Švec, střelou brankáře nepřekonal.

“Já jsem maximálně spokojenej s klukama, protože to dneska bylo těžký utkání. Před utkáním jsme tam měli nějaký zranění, který nám vlastně 2 nebo 3 kluci vypadli ze sestavy. My tady jdeme cestou s mladýma klukama. Máme tady i dorostence, který to zvládaj, ale jsou to pro ně těžký zápasy,” řekl Pavel Petr. Utkání skončilo za stavu 2:0 pro Českou Třebovou, která se po 4. kole Krajského přeboru nachází na čtvrtém místě v tabulce.