ČESKÁ TŘEBOVÁ – Oddíl DSC GYM Česká Třebová ve své tělocvičně na náměstí Jana Pernera uspořádal setkání sportovců, kteří se chtěli zdokonalit v brazilském jiu-jitsu. Zatímco v květnu se českotřebovští bojovníci vydali za velkou louži, tentokrát trenér z USA dorazil do města na řece Třebovce. “Jelikož jsme jedinou afilací pod Karlem Pravcem Silverfox, který má působení v New Jersey, tak byla naše povinnost obecně pořádat seminář,” zdůvodnil konání akce hlavní trenér oddílu DSC GYM Česká Třebová.

Podle Lukáše Jandy bylo zorganizování akce povinností příjemnou. I proto, že se nakonec zúčastnili vyslanci celkem 6 klubů. A to nejen z České republiky, ale rovněž z německého Hamburku. Pro všechny byl lákadlem trenér Karel Pravec a jeho metody. “Jsme trénovali, říká se tomu gilotina, jako ve Francii, můj přístup k tomu je trochu jiný než jako jim uříznout hlavu. Je to škrcení,” sdělil OIK TV trenér a profesor Brazilského jiu-jitsu.

V tuto chvíli je nutné připomenout, že všichni účastníci odjeli z kempu bez újmy na zdraví. Do dvouapůlhodinových bloků rozdělené tréninky možná některé unavily, ale bez ohledu na pokročilost mnozí získali nové poznatky. “Jenom včera jeden detail prostě z jednoho konkrétního škrcení byl pro mě naprosto převratný,” řekl hlavní trenér Choketopus Gym Praha Richard Andrš. “Jsou to především detaily. Člověk neobjevuje úplně novou Ameriku, ale jsou to detaily, které mění potom tu hru, a udělá vám to třeba tu techniku z osmdesáti procent na sto procent,” uvedl hlavní trenér GB Draculino Frýdek-Místek Robin Javorek. “Líbí se mi ta jednoduchost. Já nemám rád nějaké velice komplikované techniky, jako převracení, změny směru a podobně, Karel to dělá jednoduše, chleba s máslem prostě, jednoduše a efektivně, to se mi líbí,” svěřil se trenér Jungle BJJ Praha Robert Keňo.

Praktický seminář, který Karel Pravec vedl poprvé v nových prostorech DSC GYM Česká Třebová, přilákal pozornost přibližně šedesátky bojovníků Brazilského jiu-jitsu.