LETOHRAD – Téměř dvě stě závodníků z Česka, Polska a ze Slovenska dorazilo poměřit své síly do Letohradu na Mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích. “Jsou tu kategorie závodníků, kteří střílí malorážkovými zbraněmi, to znamená počínaje mladšími dorostenci/mladšími dorostenkami a samozřejmě hlavní kategorie jsou ty mužské a ženské,” přiblížil předseda Klubu biatlonu Letohrad Libor Vlček.

Na startu sobotního sprintu juniorů a dospělých se ukázala nejen špička české reprezentace, ale také spousta jiných českých i zahraničních závodníků z různých klubů. Sprint žen na 7 a půl kilometru se střelbou v leže a ve stoje ovládly závodnice z SKP Kornspitz. Zlatou příčku obsadila Lucie Charvátová, která do cíle dojela v čase 19 minut 58 vteřin a 3 setiny. O necelých 38 vteřin později závod dokončila Markéta Davidová. “Se střelbou moc spokojená nejsem, ale na tý trati si myslím, že to byl jeden z lepších závodů tady v Letohradě, protože se mi tady moc nedaří běžecky vždycky, takže s tím jsem docela spokojená,” řekla Markéta Davidová. Pro bronz si dojela Eva Kristejn Puskarčíková se ztrátou 44 vteřin.

Závod mužů ovládli taktéž zástupci SKP Kornspitz. Zlato obhájil Michal Krčmář, který deseti kilometrovou trať se střelbou v leže a ve stoje, zvládl za 24 minut 25 vteřin a 8 setin. “Každý vítězství potěší, takže s tím určitě panuje spokojenost. Na střelnici čistá střelba s trochou štěstíčka při jedný ráně. Na tý trati to nebylo úplně ono, ale jsme po soustředění, takže tam to teď ještě není důležitý, do zimy času dost,” dodal Michal Krčmář. Se ztrátou necelých 58 vteřin si pro stříbrnou medaili dojel Tomáš Krupčík. Tomáš Hasilla z ŠK Dukla obsadil třetí místo s minutovou ztrátou.

Biatlonista Michal Šlesingr, který se umístil na 7. příčce, v areálu Šedivského lomu vyrůstal. “Nepovedlo se mi na střelnici a na té trati v těchto těžkých podmínkách, kdy je hodně horko, tak to je pro mě prostě opravdu očistec a bylo to znát, no. Na trati se člověk dost potrápil, na střelnici když to nepodpoří, tak těch 150 metrů navíc je prostě hrozně moc,” sdělil nám Michal Šlesingr, který na šampionátu označil nadcházející zimní sezónu za finální ve své kariéře.

Závodníky čekal v sobotu ještě supersprint a v neděli stíhací závod.