foto: JUDO Česká Třebová

BRNO – O víkendu 12. – 13. 9. 2020 jsme se zúčastnili Českého poháru v Brně, který byl prvním velkým turnajem po jarní vynucené koronavirové pauze. V sobotu jsme na turnaj odcestovali se čtyřmi závodníky, kdy jako první nastoupila do svých zápasů Petra Vážková v kategorii dorostenek. První zápas se ji podařilo ovládnout, v dalším zápase bohužel prohrála s polskou závodnicí a v opravách se jí také nezadařilo, ale i tak si z Brna odvezla pěkné 7. místo.

Následovala kategorie mužů, ve které jsme měli zastoupení tří borců. V kategorii do 73 kg měl Karel Gregar stejný průběh zápasů jako Petra, 1. kolo vyhrál, poté mu však vystavili stopku slovenský a následně v opravách český reprezentant a Karel tak skončil na děleném 9. místě.

V kategorii do 90 kilogramů nastoupil po opravdu dlouhé zápasové pauze Tomáš Verner, který však svým zaváháním prohrál svůj první zápas a soutěž tak pro něj předčasně skončila.

Naše největší želízko v ohni byl ve váze do 81 kg Vít Škrkoň. Víťa s přehledem vyhrál svůj první zápas, ale ve druhém kole těsně prohrál s pozdějším vítězem. Nicméně v opravách se Vítek dokázal probojovat skrze kvalitní závodníky (hlavně Matyáš Sobota z Jablonce nad Nisou mu solidně zatopil pod kotlem) až k boji o třetí místo, kde Víťa po dlouhém a velmi hektickém zápase dokázal udolat domácího Pavla Švece a odvezl si tak bronzovou medaili. V neděli jsme odjeli na turnaj pouze s jedním závodníkem, kterým byl David Martinec. David bohužel nezvládl svůj první zápas se soupeřem z Prahy a do dalších bojů již nezasáhl.

Karel Gregar ml.