ČESKÁ TŘEBOVÁ – V České Třebové startoval Běh na Kozlovský kopec. Závodníkům letos ztížil podmínky tradiční provoz i cyklomaraton. Na trase totiž trénovali cyklisté, kteří se toho dne účastnili jiného závodu.

Více než stovka běžců se sešla u budovy střední školy v Habrmanově ulici, kde se připravovala na odstartování. “Závod patří mezi ty jednodušší, měří zhruba pět kilometrů, převýšení je asi 230 metrů a celý závod je po silnici, ale v pěkném prostředí té aleje březové, kde je i stín,” popsal trať ředitel závodu Aleš Stránský.

Stín byl potřeba. Přestože se závodilo už v dopoledních hodinách, sluníčko účastníky nešetřilo. Závodilo se za plného provozu. Navíc na trati bylo více živo než obvykle. Trénovali zde totiž cyklisté, kteří se toho dne účastnili cyklomaratonu. S těmito podmínkami si nejlépe poradil Radek Hübl. Ten doběhl jako první v čase 18 minut, 39 vteřin. Jako druhý v absolutním pořadí doběhl Filip Záveský. Ten na prvního ztrácel téměř půl minuty. Třetím mužem byl Jan Havran. Z žen si nejlépe vedla Lenka Dušková, která doběhla v čase 23 minut a 57 vteřin. Druhá doběhla Barbora Nováková a třetí Ivana Boková.