ČESKÁ TŘEBOVÁ – V pátém kole hostili českotřebovští basketbalisté v oblastním přeboru TJ Jiskru Heřmanův Městec. Zprvu to vypadalo, že na první domácí zápas v této sezóně vůbec nedojte, hosté nedorazili včas. Nakonec se začalo s 20 minutovým zpožděním.

V první čtvrtině dali místní ve žlutém jasně najevo, kdo je na této palubovce doma. Výrazná převaha v osobních soubojích a souvislý tlak na soupeře vyústil v několik tříbodových košů. Prvních deset minut hry skončilo po právu za stavu 25:19. Začátek druhé čtvrtiny byl pro domácí pravým opakem, moc se jim nedařilo, soupeř z Heřmanova Městce dotahoval. Po té jako by se vzamatovali a  v polovině zápasu byl stav 46:36. Zhruba desetibodový náskok dokázali domácí před soupeřem z Heřmanova Městce udržet i ve třetí čtvrtině, která skončila 60:50. Ten jim vydržel domácím až do konce kdy jej zvětšili až na 19 bodů. Konečný stav zápasu 82:63. Nejúspěšnějším Českotřebovákem byl Jiruše s 31 body.

V šestém kole, které se hrálo o den později, se hráčům SKB Česká Třebová moc nedařilo a na domácí palubovce podlehli Skutči 62:71.