ČESKÁ TŘEBOVÁ – Posledním pátým pokračováním skončil letošní seriál bežeckých závodů ve zdolávání sjezdovky v České Třebové Pekelný kilometr.

Do hlavního závodu s intervalovým startem se tentokrát přihlásilo 20 žen 36 mužů. Mezi nimi v absolutním pořadí pátého Pekelného kilometru dominoval David Novák s časem 5 minut  a 3 sekundy. Druhý doběhl  Jaroslav Tlapák a třetí místo vybojoval Martin Turek.

6 minut a 57 vteřin, to je čas nejrychlejší ženy Barbory Novákové. Druhá byla Jana Matyášová a bronz patří Romaně Barvínkové.

V posledním závodě se také stále bojovalo o konečně pořadí v celém seriálu Pekelný kilometr a po posledním závodu následovalo slavnostní vyhlášení. V hlavní mužské kategorii Muži A na třetím místě skončil Lukáš Adamec, druhá příčka patří Martinu Turkovi a prvenství si připsal Jaroslav Tlapák.

V hlavní ženské kategorii Ženy A si třetí místo odvezla Veronika Machalíková, druhá pozice náleží Martině Rábové a pomyslné zlato vybojovala Barbora Nováková. Pro ní se v letošní sezóně navíc jednalo o premiéru v tomto běžeckém seriálu.

Letošní Pekelný kilometr sice skončil, v rámci celého Iscarex poháru ale zbývá ještě zhruba dvacítka závodů.