ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jablka, hrušky, papriky a mnoho dalšího je v současnosti možné vidět zejména v nákupních střediscích. V Ústí nad Orlicí si je zájemci mohli prohlédnout v jiném středisku. Konkrétně v zahrádkářském, které má své sídlo v ulici Hřbitovní.

Třetí ročník “Okresní výstavy ovoce, zeleniny a květin” uspořádalo Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu Ústí nad Orlicí proto, aby propagovalo činnost svých členů. S jejími doslova plody se veřejnost mohla seznámit během tří dní. “Exponátů je tady celkově více než 200 a pochází z našich základních organizací,” uvedl hlavní organizátor výstavy a předseda Územního sdružení zahrádkářů v Ústí nad Orlicí Josef Čepek.

K vidění bylo několik desítek odrůd jablek. Nechyběly však ani další plodiny. Například hrušky, papriky, dýně, cukety, cibule, brambory a mnoho dalšího.

V rámci výstavy měli zájemci možnost vidět i expozici jiřin. Svými floristickými pracemi se pochlubili členové organizace z Kunvaldu, kde funguje kroužek mladých zahrádkářů.

Okresní výstava ovoce, zeleniny a květin byla v Ústí nad Orlicí znovuobnovena po více než dvaceti letech.