ČESKÁ TŘEBOVÁ – Již druhým rokem zaplnila výtvarná díla českotřebovskou uličku Kobylí důl. Výtvarný happening Kobylinec 2019 přilákal několik vystavovatelů, kteří dorazili ukázat své výtvory. “Jsou tady obrazy, je tady z těch výtvarných technik například akryl. Jsou tady i novinky. Letos jsme tady měli nové vystavovatele oproti loňskému roku,” řekla nám organizátorka akce Alice Formánková.

Jedna z vystavovatelek s sebou přivezla obrázky Litomyšle, grafické tisky a pohledy. “Kreslím to akvarelovýma pastelkama, vždycky udělám akvarelový základ a jakmile to uschne, tak na to kreslím pastelkama. Jakoby dodělávám různý detaily a tak. Takže to je taková kombinovaná  technika,” přiblížila Zdeňka Kudrnová. Soňa Popelková maluje prvním rokem a kromě několika svých obrazů přivezla i textilní výrobky. “Přivezla jsem si pár obrazů malovaných pastelem a zkusila jsem hedvábné šátky, malovaný i batikovaný. A docela se líběj,” sdělila nám Soňa Popelková. K vidění byla i keramika. Milena Vacková se tomuto oboru věnuje již deset let. “Hlavně se zabývám točenou keramikou na kruhu, užitkovkou a díky kurzům, který jsem začala vést se udržuju, vychovávám si nejen ty děti, ale i ty dospělý, kteří rádi chodí,” dodala Milena Vacková.

Na své si přišli i děti, pro které byla připravená dílnička. O hudební zážitek se postarala českotřebovská kapela Poutníci.