ČESKÁ TŘEBOVÁ – Závěrečné školní taneční představení ZUŠ už má v České Třebové tradici. Letos se v premiéře uskutečnilo v úterý 14. května. Po předloňském Příběhu Země a loňské pohádkové muzice sáhla scénáristka a choreografka Lenka Slavíková po známých melodiích a písničkách, odpovídajících věku interpretů a spojených příběhem.

Postaven byl na náhodném setkání vnučky a dědečka a jednotlivé vstupy byly vyjádřením příhod, které se jim ten den udály. Celkem bylo v programu zařazeno 17 tanečních choreografií od jednoduchých vystoupení s názvem Květinky, Rybky nebo  Mléčný bar, až po náročná hudbou i výrazovými prvky. Stejně jako v předešlých letech doplnila i letos jednotlivá vystoupení hra světel a zadní projekce.

Nechyběly na ní jak košile, jejichž praní Káťu vyhnalo samotnou do ulic, tak meruňky, které v knedlících nakonec unavení poutníci dostali od babičky k večeři. Celkem se děti ten den prezentovaly dospělým dvakrát, svým vrstevníkům a dětem z mateřských škol následující dny v dalších třech představeních.