ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Prostor před Vyšší odbornou a střední školou zdravotnickou a sociální Ústí nad Orlicí ožil událostí, kterou svým koncertem zahájila skupina Impro. “My jsme se snažili postavit repertoár hlavně z vlastních písniček, ale tím, že jich ještě tolik nemáme, tak jsme to museli proložit trošku i nějakými covery,” sdělila OIK TV zpěvačka skupiny Impro Karolína Bucháčková.

Aby to kapele dobře šlapalo, to byl úkol pro Martina Severu. Jakožto bubeník měl být jednou z hlavních hvězd celého programu akce “Bubeníci na Kociánce”. “Vystupovalo na tomto našem 2. ročníku celkem 44 bubeníků. Převážně to jsou žáci z mé bubenické třídy,” uvedla učitelka bicích nástrojů ZUŠ Jaroslava Kociana Linda Gregarová.

Mezi zmíněné žáky patří i Denis Dudek, který za bicí soupravou na dvě písně nahradil Martina Severu a zahostoval si tak v další skupině. “Už jsem hrál s kapelou, hrál jsem s Metaxou. Dneska jsem si to užil, bylo to super. Vyšlo mně to,” zhodnotil žák ZUŠ Jaroslava Kociana Denis Dudek.

Při vší úctě ke kapelám Metaxa a Impro, Denny Mařík doprovodil o něco slavnější seskupení. I když nutno podotknout, že Axl Rose a Slash byli slyšet pouze z nahrávky. “Užil jsem si to dobře, hrál jsem kapelu Guns ´n´ Roses a vybrala mi ji paní učitelka,” řekl ke svému vystoupení žák ZUŠ Jaroslava Kociana Denny Mařík.

Publikum si mohlo vychutnat nejen rytmy rockové, ale také ty africké. O to se postarala skupina pod názvem Gri-Gri. Na “Kociánce” se bubnovalo a muzicírovalo až do večerních hodin.