ČESKÁ TŘEBOVÁ – V pátek 13. prosince se ve Velkém sále Kulturního centra v České Třebové konal tradiční Vánoční koncert pořádaný Základní uměleckou školou. Těšil se značné pozornosti veřejnosti, sál byl zaplněn do posledního místečka. V bohatém programu, který obsahoval téměř 30 hudebních a tanečních skladeb, vystoupilo několik desítek talentovaných žáků pod vedením svých učitelů.

V úvodu se představil smyčcový soubor malých muzikantů a sborová přípravka s několika vánočními koledami. Pak následovala řada sólových vystoupení hry na trubku, flétnu, akordeon, klarinet, keyboard, saxofon a samozřejmě klavír. Nechyběl ani sólový zpěv. Mimo hudebních vystoupení se v programu prezentoval také taneční obor. Představili se ti nejmenší – dvě přípravky a také taneční oddělení 7. ročníku.

K vysoké úrovni celého večera přispěly také hudební soubory. Smyčcový orchestr s dirigentem Bohuslavem Mimrou a Dětský pěvecký sbor Kajetánek pod vedením Petry Kotyzové přednesly směs vánočních koled a přispěly tak k naplnění smyslu koncertu. K dobré náladě a příjemným zážitkům patřilo závěrečné vystoupení tanečního orchestru s dirigentem Milanem Špičákem.