ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Sál Základní umělecké školy Jaroslava Kociana hostil další z celé řady koncertů. Tento však vybočoval tím, že pozornost se upínala nejen k hudebníkům na pódiu, ale také k jedné osobnosti sedící v hledišti.

Na tom, že Komorní orchestr Jaroslava Kociana vystoupil na půdě školy nesoucí jméno tohoto slavného orlickoústeckého rodáka by nebylo nic tak mimořádného. Neobvyklý nebyl ani zvolený repertoár, ve kterém se objevily skladby Bachovy, Händelovy, Mozartovy, Dvořákovy či Janáčkovy.

Není se co divit, že členové orchestru vedeného Bohuslavem Mimrou se publiku snažili nabídnout nevšední mimořádný zážitek, ale vše bylo navíc umocněno tím, že hráli především pro svého dlouholetého spoluhráče. Josef Martinec, jeden ze zakladatelů takzvaného KOJKu a jeho někdejší houslista a violista, totiž v letošním roce slaví 90. narozeniny.

Dočkal se tedy daru v podobě koncertu, ale také mnoha blahopřání. Ať už od zástupců Nadačního fondu Mistra Jaroslava Kociana, tak od členů pedagogického sboru školy, na které rovněž působil. K zástupu gratulantů se připojujeme i my a přejeme pevné zdraví!