ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Celoměstská akce “Město v pohybu – Týden dobré pohody” se přehoupla do své druhé poloviny. Kromě řady sportovních klání nabídla i vystoupení mnoha interpretů na Mírovém náměstí. K vidění byli například Marek Ztracený nebo stálice těchto slavností František Uhlíř.

Úterní program zahájil Den životního prostředí na Mírovém náměstí, v rámci něhož děti plnily řadu úkolů. Volejbalové kurty orlickoústeckého Sokola se staly dějištěm další soutěže ve vybíjené a v odpoledních hodinách hostila umělá tráva nedaleko aquaparku akci nesoucí název FITrodina. V odpoledních hodinách se ruch na hlavní náměstí vrátil. Vystoupení si připravili děti ze základních škol Kerhartice a Bratří Čapků. O chvíli později již pódium patřilo uskupení Co-Bo drums Lindy Gregarové. Jednalo se o náhradu za pěvecký sbor Čtyřlístek, který vystoupit nemohl. V letošním seznamu vystupujících nechyběla ani stálice Města v pohybu Alou Vivat, zprvu to ale vypadalo, že jejich vystoupení ohrozí déšť.

Hlavní hvězdou úterního večera byl Marek Ztracený se svojí kapelou a úterní program uzavřela slovenská folková kapela Hrdza.

Středeční dopoledne opět patřilo sportům na mnoha místech po celém městě a odpolední dění na Mírovém náměstí zahájili žáci Speciální Základní školy. Po několika dalších vystoupeních přišel na řadu František Uhlíř a jeho jazzování.

Následně došlo ke změně programu a kapelu Madam nahradila skupina Karolína. Vyvrcholením večera byl koncert kapely The Amplified Acoustic Band a Jamieho Marshalla.

Čtvrteční ráno přineslo bežecké štafety základních škol. V odpoledních hodinách byli na náměstí vyhlášeni vítězové sportovních soutěží 1. až 3. dne. Hudební nástrojů se poté chopili Jakub Dryml z Mother´s Angles a následně W.A.F s Jakubem Děkanem. Poté se zaplněné náměstí již dočkalo hlavní hvězdy večera skupiny Slza.

Letošní Město v pohybu v sobotu zakončí Ondřej Havelka a Melody Makers a závěrečný ohňostroj.