ČESKÁ TŘEBOVÁ – “Pokrok nezastavíš!” Takový název nesla Akademie studentů českotřebovského Gymnázia, která se konala před Vánoci. V průběhu celé akce se na pódiu vystřídaly na tři stovky studentů.

Do tradiční Akademie se letos zapojilo 12 tříd. “Každá třída má své vystoupení a ve většině případů účinkuje minimálně polovina a někdy i dvě třetiny třídy, takže z těch 350 studentů si myslim, že dobrých 300 vystupuje.” řekl ředitel gymnázia Josef Menšík.

Večerem provázeli Lucie Rybková a Štěpán Jiroušek. První vystoupení obstarala kapela Potato pancakes, která zahrála několik písní a ke známé Hey Jude od Beatles si přizvala dívčí sbor.

První scénka divákům přiblížila stomatologii v různých dobách. První C si přichystala Moderní pohádku, ve které se nejprve král a královna dočkali dcery. Později, když jí hledali vhodného ženicha princezna nejevila zájem, veškerý svůj čas trávila u počítače a o její ruku se neúspěšně ucházel například i princ Krasoň. Jeden z dalších uchazečů se pokusil za pomoci dalších postav princeznu od počítače odtrhnout. Pomohla až hudba a místo novomanželského polibku následovalo první selfie. Sekunda si přichystala vystoupení Obyčejné dny v různých dobách a poté následoval Filmový maraton. Diváci spatřili Forresta Gumpa, Pomádu, Hříšný tanec, nebo třeba Titanic. Celkem si gymnazisté připravili 12 scének, které stovky diváků ocenily velkým potleskem.