LANŠKROUN – Jak jsem potkal ryby. Odkazem na knihu Oty Pavla lze uvést příspěvek z rybářských závodů, které se nedávno konaly na rybníku Krátký. “Letošního závodu se účastní 118 závodníků. Z toho jsou 3 závodníci z polského Dzierżoniówa, ti sem jezdí pravidelně už asi 20 let. Počítám, že přibližně z našeho spolku lanškrounského je tady kolem 40 závodníků,” sdělil OIK TV místopředseda Českého rybářského svazu Lanškroun Josef Fuchs.

Bez ohledu na to odkud, s jakými zkušenostmi, vybavením a návnadami, rybáři dorazili, platila pro všechny stejná pravidla. “Závod se skládá ze dvou částí, ze dvou poločasů, ulovené ryby se měří. Vyjmenované ryby jako je kapr, štika, candát, bolen a další se změří a co centimetr, to bod,” vysvětlil Josef Fuchs.

U takzvaných bílých ryb byly jednotlivé úlovky ohodnoceny tak, že za jeden kus získal soutěžící pět bodů. Celkovým vítězem se měl stát ten, kdo závody dokončil s nejvyšším bodovým ziskem.

To se nakonec povedlo Petru Chválovi ze Sezemic, který získal 733 body. Druhé a třetí místo obsadili domácí rybáři. Konkrétně Luboš Vávra a Jiří Ficner.