DAMNÍKOV – Pro ty, kdo mají rádi motocykly jako je pionýr nebo mustang se na Damníkovském fotbalovém hřišti konal takový malý svátek v podobě závodu těchto motocyklů.

„Vzniklo to nápadem nás třech co to pořádáme v jedné garáži, je to 4. ročník a každým ročníkem se nás schází čím dál tím víc, což je dobře, to vidíte sami, účast je hojná, myslím, že letos je tu nějakých čtyřiapadesát závodníků,” komentuje organizátor Marián Straževič. Účastnit závodů se mohl každý, kdo splnil základní podmínku: mít vlastní stroj, na kterém se dá závodit. Pak už stačil jen dostatek odvahy dostat ze svého motocyklu maximum. „Jak vidíte za mnou, tam je taktická dráha, jede se dvakrát a počítá se nejlepší čas, ten se potom sčítá se samotným sprintem,” doplňuje Marián Straževič.

K vidění byly motocykly napříč celým spektrem funkčnosti, od strojů sotva pojízdných po takové, které vypadaly lépe než nové přímo z výrobní linky. „Mám támhle Mustanga, vlastně v originále, je myslím z roku 78 a jezdí pořád dobře,” řekl nám jeden ze závodníků Jan Bauer. Damníkovské závody jsou zároveň skvělou příležitostí pro otestování nejen obratnosti a řidičských schopností závodníka, ale i reakční rychlosti stroje na místní taktické dráze. „Ambice letos zrovna nemám, nějak se to nepovedlo výkonnostně, ale do příštích let určitě,” říká závodník Lukáš Blažek.

Závodilo se ve třech kategoriích. Kategorii Originál vyhrál Jiří Marvan, v kategorii tunning zvítězil Karel Mareš a v kategorii Seniorů Karel Vrábek.