ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zbrusu nové Rákosníčkovo hřiště od soboty 7. září slouží českotřebovským dětem. Klíč od něj radnici předali zástupci investora, pro kterého je letos sedmnáctým v pořadí. Česká Třebová si hřiště vybojovala hlasováním na internetu, když získala 4079 hlasů.

Podívat se na slavnostní otevření přišli nejen obyvatelé sídliště Lhotka, kde je hřiště umístěno, ale také samotný Rákosníček z rybníčku pod hvězdami. Otevírání zahájilo stříhání pásky a předání pomyslného klíče, jenž od zástupce investora převzal starosta města Jaroslav Zedník. Jak uvedl, je to zásluha hlavně těch, kteří hlasovali, že město za necelých 300 tisíc korun získalo téměř dvoumilionovou investici. Hřiště se dětmi zaplnilo ihned po otevření. Zábavu si zde našly všechny věkové kategorie. Zatímco mladší děti se bavily připravenými hrami, starší se hned vrhly na všechny atrakce, aby je stihly vyzkoušet. Organizátoři připravili dětem i celodenní zábavu v podobě natírání plotu veselými barvami, přes nejrůznější soutěže a hry uvnitř objektu, až po malování na obličej nebo zábavný pohádkový program. S prázdnou ten den neodcházel nikdo. Kromě balonků, které se u vstupu rozdávaly, si mohly děti vybrat odměnu za soutěžení ve formě Rákosníčkovy dárkové tašky nebo zhlédnout představení Michala z Kouzelné školky, za kterým nakonec přišel i František.

Hřiště je umístěno v lokalitě sídliště Lhotka mezi panelovými domy v blízkosti parkoviště. Využívat ho však budou moci děti v rámci celého města. Také ty se v hojném počtu přišly na otevření Rákosníčkova hřiště podívat.