ČESKÁ TŘEBOVÁ – Rozšířením prochází nová průmyslová zóna v Borku v České Třebové. Vyžádal si to tlak investorů, kteří mají o pozemky v této lokalitě zájem. První by zde chtěl začít stavět ještě do konce roku. Celkem se o investování v Borku přihlásilo pět zájemců. Město pro ně má připravených 19 ha plochy a se všemi o pozemcích jedná.

Zároveň radnice řeší odkup části pozemků směrem k nádraží. Jde tak vstříc záměru o plánovaném rozšiřování, o kterém se v souvislosti s překladištěm hovoří. Podle starosty Zedníka by to měla být zrcadlově stejná plocha, jako ta, na které už společnost podniká. Tedy zhruba 16 ha pozemků s kolejištěm, o kterých nyní s Českými drahami a SŽDC jedná. Co se týká pozemků přes silnici od terminálu, i ty začínají postupně ožívat.

V současné době už tam jedna ze zprostředkovatelských firem připravuje terén pro svého investora. Další by podle informací Jaroslava Zedníka chtěl začít stavět ještě do konce roku. Od začátku letošního roku v zóně také působí Celní správa a vzniknout by tu mělo i centrální poštovní depo.