LANŠKROUN – Kalibr cup je soutěž kadeřnická, v líčení a v úpravě nehtů. Smyslem soutěže je ukázat celou šíři dovedností a znalostí, kterých absolventi oboru kadeřník a kosmetička nabyli na škole. A aby to neměli tak jednoduché, dostávají k tomu konkrétní zadání. Letos studenti tvořili „ve znamení zvěrokruhu“.

Jako první dostaly prostor kadeřnice, jichž se tradičně účastní nejvíc. Opakované dobré umístění domácích je proto velmi cenné. Letos to bylo 2. místo a diplom za kreativitu. Zahanbit se ale nenechaly ani kosmetičky. Nejatraktivnější disciplína a novinka letošního ročníku, malování na tělo, přišla v závěru. Jako juniorskou disciplínu, s omezením věku do 21 let a zakrytými choulostivými partiemi, si ji měli možnost kosmetičky vyzkoušet poprvé.

Že jsou tyto absolventky velmi kreativní a že si umějí se speciálními barvami poradit, dokazovali soutěžící celé dvě hodiny. Na autory 10 vítězných modelů z každé soutěže čekaly nejen hodnotné ceny, ale také postup do březnového finále v Praze. V případě Lanškrouna bude školu i s modely reprezentovat 12 studentů.