ČESKÁ TŘEBOVÁ – V České Třebové na novém hřišti na Lhotce byly umístěny hodiny s hlásičem jako bezpečnostní systém tam, kde si hrají děti. Ochraňovat děti začal 7. listopadu. Tzv. plechovými andělíčky tato místa už šest let vybavuje sdružení Přijdu včas. Předání stojanu městu se uskutečnilo za přítomnosti školních dětí, které také předsedkyně sdružení zapojila do úvodního slova a nechala je samotné říct, k čemu má zařízení sloužit. Sama se ujala úvodní instruktáže.

Sdružení působí v rámci republiky 7 let a na svém kontě má šest instalovaných bezpečnostních hlásičů. Jeden z prvních v Havlíčkově Brodu, odkud byl pedofilem odveden a později usmrcen devítiletý Jakub Šimánek. Jeho otec se později stal patronem tohoto projektu a ke každému nově instalovanému panelu iniciátory osobně doprovází. Kromě hodin, které mají ve znaku českotřebovského kohouta a dětem připomenou čas ve 12, 16 a 18 hodin hlasitým kokrháním, a tísňového volání na městskou policii a zdravotníky, obsahuje systém také usměvavý odpadkový koš.

Ten by měl v brzké době doplnit nápis Co mi dáš? a děti motivovat k udržování pořádku. O zneužití se zástupkyně sdružení nebojí a ani praxe ho nepotvrdila. Děti samotné pak jsou podle ní dostatečně instruované, jak v případě omylu či zvědavosti postupovat.  Náklady na pořízení činily 155 tisíc korun a v České Třebové se o ně podělili 4 sponzoři. Město samotné přispělo vybudováním přípojky pro zajištění funkčnosti celého systému. Stojan je také v dosahu městských kamer.