LANŠKROUN – Zajímavá ojedinělá akce v našem regionu se konala v lanškrounském Sport centru Forea. Všechny sály a hala rezervovány na druhý ročník akce Dance of Motion. Páteční odpoledne a celou sobotu se v celém sportovním centru Forea, ve všech jeho sálech, konaly hodinové taneční worshopy.

Vyznavači nových stylů si přišly na své. Jedním z nich je i TRX.  Je to závěsný a velice účinný posilovací systém, kde se zapojí svaly celého těla. Nebo stále populárnější tancování na tyči, nebo-li pole dance. Kdo novotám neholduje, mohl navštívit hodiny scénického či muzikálního tance.

Celý den byl zakončen Večerním Gala programem, ve kterém vystoupily místní a regionální taneční skupiny jako TO ZUŠ Lanškroun, OC Dance Dolní Čermná nebo Taneční škola Česká Třebová. “Dále jsme pozvali i hosty z Brna, z Ostravy, Nového Jičína, z Prahy. Mohla bych jmenovat například pole dance duo Roman Gemrot a Denisa Kudláčková,” řekla pro OIK TV hlavní pořadatelka Šárka Marková.

I když celá akce byla určena převážně pro dívky a ženy tanečně zaměřené, mohli se jí zúčastnit i úplné začátečnice či začátečníci.